Sunday, August 13, 2017

2nd Visit Klinik 1 Malaysia

pagi ni my number 2 tak berapa sihat. dari semalam lagi dia dah bagitau sakit tekak. pagi tadi macam suam-suam je badan dia. ubat memang takde stok sebab budak-budak ni jarang demam. sisa ubat biasa aku buang je. 

so call incik suami ajak pergi klinik. nak kena amek ubat sebelum larat demam batuk Amani. kalau berjangkit ngan yang lain lagi parah!nasib baik incik suami free. boleh kidnap jap pergi klinik. since aku ada lagi extra 2 si kecik maka nak pergi klinik sengsorang with 3 kiddos agak mencabar kot!melainkan memang takde pilihan lain dah, memang takde helper. so nak tak nak kena pergi jugak lah kan.

sempat selfie dengan budak demam!
1st visit masa cuti sekolah bulan Mei or Jun baru ni. si sulong Arsyad & Amani jugak yang demam. so masa 1st visit rasa macam okey jugak klinik 1 Malaysia ni. yang check pun doktor. orang pun takdelah meriah macam klinik kesihatan.

tadi nurse tanya parents kerja gomen tak?so memang tak ler. dia suruh bayar seringgit. hehe

1 klinik dengar suara budak ni!hadoi!
doctor bagitau amani demam tinggi sikit. suhu 38. batuk kahak. nafas agak laju. kalau 3 hari still lagi demam kena datang balik klinik.

Alhamdulillah Amani aktif je. harap-harap esok dah sihat. so boleh pergi sekolah macam biasa.

bulan ni nampaknya tak dapat full attendance. nak buat macam mana kan. tak sihat. cuma tak dapat lah hadiah dari teacher dia nanti. sebagai reward full attendance. hehe.

doakan Amani cepat sihat ye aunties!

2 comments:

HOME SITEMAP DISCLAIMER